Странице


недеља, 22. јануар 2012.

SAN GAO

SAN GAO

Napisao Milan Stanić

„SAN GAO“ (KAPSULE 3B S ANTIHIPERLIPIDEMIJSKIM SVOJSTVOM“

Sastav: koren žalfije (radik Salviae militorrhizae), koren troskota, glog.

Delovanje: Efikasno reguliše nivo masnoće u krvi, hiperlipdemiju (visok nivo triglicerida, holesterola i lipoproteina niske gustine). Posebno se preporučuje osobama starijeg i srednjeg životnog doba.

Hiperlipidemija predstavlja najopasniji faktor nastanka kardiovaskularnih oboljenja. Simptom hiperlipidemije znači visok nivo triglicerida, holesterola i lipoproteina male gustine.

Visok nivo lipida dovodi do većeg taloženja lipida na zidovima krvnih sudova i postepenog obrazovanju naslaga. Ukoliko se takva patologija pojavila u predelu srca, bubrega, moždanih krvnih sudova, krvnih sudova u očnom dnu, krvnih sudova donjih ekstremiteta, onda može da izazove i pojavu koronarne bolesti, infarkta miokarda, insulta i dr. Sama pojava hiperlipidemije nema simptome bolesti i većina ljudi ne shvata dovoljno ozbiljno posledice ovih pojava.

U svetu se neprekidno odvija proces starenja stanovništva, stručnjaci prognoziraju da će u našem veku doći do naglog povećanja oboljenja kardiovaskularnog sistema. Imajući u vidu značaj problema, naučnici i stručnjaci kineske korporacije „Tjanši“ pronašli su novu formulu za preventivnu ishranu pod nazivom «SAN GAO».


Rukovodeći se teorijom kineske medicine, u kombinaciji s naučnim dostignućima savremene medicine, na osnovu mnogobrojnih eksperimenata napravili su novi recept zasnovan na naučnoj osnovi. Sve komponente ovog preparata su bezopasne i ne sadrže toksične supstance.

Eksperimentalno je utvrđeno da ova vrsta BAD ima izrazit efekat – značajno smanjenje nivoa lipida u krvi (smanjenje nivoa ukupnog holesterola, triglicerida i lipoproteina male gustine).



Žalfija spada u lekovite materije koje pokreću krv i regulišu menstruacije (prema klasifikaciji TKM). To je važno sredstvo koje pokreće krv i otklanja zastoj usled bolova u srcu, sindrom zglobova izazvan vetrom i vlagom. Ima umirujuće dejstvo, pomaže kod savladavanja gladi za kiseonikom, pojačava cirkulaciju, inhibira aglutinaciju trombocita.

Supstanca tanhinon, koja se nalazi u žalfiji, inhibira sintezu serumskog holesterola i proces obrazovanja naslaga, koji dovodI do pojave skleroze koronarnih arterija i može značajno da smanji viskozitet krvi.

Žalfija ima antitrobocitno dejstvo. Formiranje trombocita vezano je za hiperfunkciju krvnih pločica zbog povećanja koagulacije krvi i aktiviranja razlaganja serumskih belančevina. U sastavu žalfije mnoge komponente imaju svojstva antikoagulanasa krvi, povećane aktivnosti rastvaranja fibrinolize i inhibitorno dejstvo na obrazovanje i razvoj trombocita. Predstavlja najvažnije ginekološko sredstvo.

Delovanje:

Umirujuće dejstvo;
Pomaže da se savlada glad za kiseonikom u tkivima organizma kod poremećene mikrocirkulacije krvi;
Povećava cirkulaciju;
Sprečava stvaranje trombova i doprinosi smanjenju viskoziteta krvi;
Sprečava stvaranje aterosklerotičnih naslaga;
Ima antiinflamatorni i baktericidni efekat;
Smanjuje nivo glukoze u krvi;
Stimuliše proizvodnju želudačnog soka.

Troskot: spada u lekovite materije koja popunjavaju krv, sadrži kapilin-holinsko jedinjenje koje pojačava peristaltiku creva, inhibira ponovnu apsorpciju holesterola i istovremeno pomaže elonskom jedinjenju koje je sadržano u holesterolskom pojasu da značajno smanji nivo ukupnog holesterola.

Troskot je bogat lecitinom, sprečava nagomilavanje holesterola u jetri, sprečava zadržavanje i prodiranje lipoidnih materija u unutrašnji omotač arterije i, samim tim, smanjuje stepen sklerotizacije arterije. Vezuje se za holesterol, smanjuje količinu holesterola koji se apsorbuje, smanjuje nivo lipida i stepen viskoziteta krvi.

Troskot je u stanju da smanji učestalost srčanih kontrakcija, poveća obim krvotoka koronarnih sudova, smanji opterećenje srca, zbog čega efikasno štiti od ishemije miokarda, poboljšava kiseoničko-metaboličku ravnotežu u srčanom mišiću.

Jača peristaltiku creva;
Sprečava ponovnu apsorbciju holesterola i njegovo nagomilavanje u jetri;
Zaustavlja prodiranje lipoidnih materija u unutrašnji omotač arterije i samim tim smanjuje stepen njihove sklerotizacije;
Smanjuje viskozitet krvi;
Smanjuje učestalost srčanih kontrakcija;
Poboljšava ravnotežu metabolizma kiseonika srčanog mišića;
Ima antiinflamatorno dejstvo.



Glog: može značajno da smanji nivo lipida, serumskog holesterola, triglicerida.

Vinska kiselina, limunska kiselina i druge supstance koje sadrži glog šire krvne sudove, smanjuju krvni pritisak, smanjuju nivo holesterola, povećavaju količinu enzima varenja u želudačnom soku.

Pomaže smanjenju nivoa holesterola;
Širi krvne sudove;
Jača kontraktilnu funkciju miokarda;
Poboljšava snabdevanje srca i mozga krvlju;
Smanjuje nadražaj u centralnom nervnom sistemu;
Ima umereno diuretičko dejstvo;
Povećava probavnu sposobnost želudačnog soka;
Normalizuje san;
Ima antialergijsko dejstvo;

10. Smanjuje pojavu migrene;

11. Normalizuje funkciju štitaste žlezde.





Indikacije:

povišen nivo lipida u krvi, ateroskleroza;
hipertenzija;
funkcionalni poremećaji rada srca (tahikardija, aritmija i dr.);
prevencija infarkta i insulta;
tromboflebitis i varikozno proširenje vena;
hipertireoza;
za povećavanje izdržljivosti prilikom rada u uslovima nedostatka kiseonika;
nervna preosetljivost i nesanica, klimakterična nervoza;
sklonost ka pastoznosti i otocima tkiva;
alergoze;
reumatizam i poliartritis;
dijabetes melitus;
gastritis sa smanjenim nivoom kiseline;
oboljenja jetre;
dugotrajno stajanje na nogama;
u programima za mršavljenje.



Način primene: uzimati kod kardiovaskularnih oboljenja u periodu aktivnosti meridijana srca od 11 do 13 časova i perikarda od 19 do 21 časa, a može i za vreme aktivnosti meridijana mokraćne bešike od 15 do 17 časova. U ostalim slučajevima se bira vreme odgovarajućeg meridijana.

Doziranje: po 1-2 kapsule 1-2 puta dnevno.

Trajanje programa: 1-3 meseca.

Pakovanje: 30 kapsula.

Нема коментара:

Постави коментар